Human-friendly account protection

Kako uplašiti klijenta? Šta gura klijenta ka konkurenciji? Da li ovo zvuči kao početak priče o ljudima koji odustaju od kompanija zbog curenja podataka? Ne ovog puta. Možda zvuči čudno, ali klijente možete izgubiti jednostavno usvajanjem novih načina provere autentičnosti.

Generalno, kada kompanije pokušavaju napraviti nešto sigurnije, učiniti ih je manje pogodnim –  metode autentifikacije nisu izuzetak. Ako proizvedete nešto vredno za zaštitu lozinke, ljudi će pokušati da se na nju naviknu. U jednom trenutku, verovatno ćete pokušati da dodate još jedan faktor provere autentičnosti.

Možda mislite da će klijenti, sagledavajući koliko vam je stalo do njihove sigurnosti, osetiti još veću lojalnost nego ranije. Činjenica je, međutim, da se koristi dodatnih sigurnosnih mera osećaju samo u njihovom odsustvu. U isto vreme, uvek je primetna neugodnost dodane saglasnosti za autentikaciju.

Kao primer, bavio sam se bankama u instituciji koja je zahtevala jednokratnu lozinku za verifikaciju svake pojedinačne transakcije na mreži. Možete dobiti po 30, ali za to je bilo potrebno lično posetiti banku. Bilo je sigurno, sigurno, ali i neverovatno dosadno, a ja znam barem njih troje koji su promenili banke zbog ove funkcije.

Istovremeno, ne možete  odustati od bezbednosnih funkcija. To funkcioniše u izuzetno ograničenom vremenu – u osnovi, sve do prvog sajberincidenta. Razgovarajte sa ljudima koji su se žalili na bezbednosne tokene nakon što ste izgubili novac.
Zbog toga je vredno razmisliti o alternativnim metodama za autentifikaciju: korišćenjem mera koje će s jedne strane dodavati proveru identiteta, a sa druge strane neće vam biti neprijatno.

Na primer, koristite razne metapodatke kao dodatne faktore provere autentičnosti. Algoritmi zasnovani na mašinskom učenju mogu analizirati stotine parametara u realnom vremenu i vršiti dinamičku procenu rizika. U osnovi gledaju na jedinstvene korisničke parametre i upoređuju ih sa obrascima legitimnog ponašanja. Analizirajući ponašanje i biometrijske podatke i proveru da li se uređaj koji je  ikada koristio (ili se koristi) za svaku lažnu aktivnost, kompanija može utvrditi da li je klijent ili uljez koji pokušava pristupiti online računu.

Naše novo rešenje Kaspersky Advanced Authentication, deo Kaspersky Fraud Prevention Platforma, koristi taj pristup, proveravajući više faktora kako bi osigurali da samo prava osoba dobije pristup računu. Usvajanje ovog rešenja štedi novac za implementaciju dvostruke autentifikacije i štiti vaše klijente bez negativnog utjecaja na njihovo korisničko iskustvo.

Autentifikacija nije jedini dodatni dodatak platformi. Takođe smo ojačali Kaspersky Fraud Protection sa sistemom Kaspersky Automated Fraud Analytics, koji pomaže pri otkrivanju šeme prevare i pranja novca.

Advanced Fraud Prevention Technologies – How do they work?

Kaspersky prevencija prikuplja napredne tehnologije zasnovane na mašinskom učenju za proaktivno otkrivanje prevara u realnom vremenu. Naučite kako funkcionišu Analiza detekcije malvera, uređaja i okoliša,  biometrijskih analiza i kako poboljšavaju vaša bezbednosna i nadzorna rješenja, Omogućavajući vam da se koncentrišete na vaše poslovanje i svoje kupce.

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021