**Objašnjenje Razlike između ‘TotalAmount’ i ‘PaymentsAmount’ u Izveštajima sa SUF-a**

U  fiskalnom izveštaju na SUF-u može se primetiti da postoji razlika između ukupnog iznosa fakturisanog za prodaju (‘TotalAmount’) i ukupnog iznosa koji je primljen od kupaca (‘PaymentsAmount’).

Ovo neslaganje je rezultat procesa preplate, koji je uobičajen u našem poslovanju. Na primer, kada kupac kupi artikal koji košta 1,200 RSD, ali plati sa 2,000 RSD, evidentiramo ukupan primljeni iznos od 2,000 RSD kao ‘PaymentsAmount’. Međutim, ‘TotalAmount’ ostaje 1,200 RSD, što je stvarna vrednost prodatog artikla.

Ova preplata od 800 RSD je privremena i vraća se kupcu, ali naš sistem fiskalizacije evidentira originalni iznos plaćanja ‘PaymentsAmount’ i stvarnu vrednost tj. ‘TotalAmount’.

Zbog toga se u izveštajima prikazuje ‘PaymentsAmount’ koji je veći od ‘TotalAmount’, što može dovesti do prividne razlike u fiskalnim izveštajima. Važno je napomenuti da ove preplate ne utiču na tačnost naših fiskalnih izveštaja. Svi iznosi su tačno obračunati i odražavaju stvarne transakcije. Razlika između ‘TotalAmount’ i ‘PaymentsAmount’ je samo posledica načina na koji naš sistem fiskalizacije obradjuje preplate i ne odražava nikakvu finansijsko neslaganje ili grešku.

Nasa preporuka je da kroz program Fis4Pos koristite nase izvestaje: Presek stanja,Izvestaj artikla, Dnevne i periodicne izvestaje.

U cilju transparentnosti, nastavljamo da pratimo sve transakcije pažljivo i osiguravamo da se sve preplate pravilno obrađuju i evidentiraju. Ukoliko imate dodatnih pitanja ili potrebu za dodatnim pojašnjenjima, slobodno nas kontaktirajte.

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021