Kako je novi brend kompanije Kaspersky osmišljen tako da donosi budućnost

Kao što ste možda već primetili, imamo novi izgled. Radikalna nova frizura, ako hoćete. Uklonili smo „Lab“ i sada smo samo Kaspersky.
Ali novi izgled je više nego samo ispuštanje nekoliko slova i dodavanje svježeg sloja boje. To je samo početak. Naša nova misija je: Izgradnja sigurnijeg svijeta.
To su sve budućnosti naših klijenata: porodice, pojedinci i biznisi svih vrsta i veličina širom sveta, od Kurilskih ostrva do Katmandua .
I kao prvi korak u svakom velikom putovanju, počinje kod kuće. Evo našeg osnivača, Eugene Kaspersky, na ideji iza našeg novog identiteta.
[ video na home stranici ]

Ali ovaj post nije samo u pravcu kompanije. Za tipografiju štreberi, zainteresovani za vrlo fine linije, i za više o tome kako se naš brend razvija, evo pune priče.
U početku je bila riječ
Naš trenutni logotip razvijen je još davne 1997. godine, kada je kompanija preuzela prve korake. Oznaka (logotip Kaspersky imena) koristio je oblike iz grčke abecede. Reč “Lab” često bi ostala neprimećena od strane gledalaca, a publika nije uvek imala smisla. Naši klijenti su nas uvek zvali Kaspersky.
Kako je internet stekao popularnost, donio je nove formate. To je lijep način da kažemo da je naš logotip, sa svojim lijepim fontom i crvenim trokutima, bio težak za čitanje na manjim ekranima.

Naš stari logotip: 1997–2019 (RIP)
Naš novi izgled
Sada, više od dve decenije kasnije, dajemo novom izgledu našoj oznaci. Kreirana u saradnji sa Moving Brands, oznaka koristi geometrijska i matematički tačna slova i pojedinačne elemente. Otvorena, ali i sigurna. Slova a, p i e simbolično povezuju našu inženjersku prošlost sa našom kontinuiranom posvećenošću preciznoj tehnologiji.

Svaki detalj znaka je pažljivo izrađen za preciznost – opsednuti smo! Odmakavši se od simbolike na minut, uklonili smo reč „laboratorija“ zato što naš rad prevazilazi naš originalni koncept „antivirusne laboratorije“.
Stvarno smo oduševljeni izgledom – hrabrim i svježim, ali i jasnim, pristupačnim i čitljivim (u svim veličinama fonta!).
Dizajn za digitalno doba
Oznaka je naš glavni vizualni identifikator, ali za dob mobilne aplikacije i favicon web sajta, koristićemo slova K. Navijači fontova, uzmite u obzir, napravili smo ovaj malo deblji da bi se istakli bolje.
Ali brendiranje nije samo logotip, zar ne? Želimo da sve što iskusite od nas bude specifično Kaspersky, od majica do industrijskog gumba interfejsa cybersystem-a. Zato smo dizajnirali naš vlastiti font, izrađen u istom inženjerskom stilu koji ćete vidjeti u svim našim novim komunikacijama. Font se zove Kaspersky Sans. Prilagođen je za upotrebu u velikim i malim veličinama, na latinici i ćirilici.
Projektiran za imunitet
Kaspersky je poznat po neviđenom nivou zaštite za rešenja ljudi i preduzeća širom sveta. Ponosni smo na naše sigurnosne tehnologije. Da bismo ispričali ovu priču, vizualizirali smo imunitet koristeći gradijente i teksture koje predstavljaju siguran prostor koji Kaspersky pruža.
Kombinujte inženjerske i imunološke slojeve i dobićete sistem dizajna koji je fleksibilan, prilagođavajući se različitim porukama i publici, ali na konzistentan način. Odbacili smo naš pristup korišćenja različitih vizuelnih identiteta za naše potrošače, male i srednje poslovne i poslovne publike. Sada ćete uvijek vidjeti i doživjeti samo jednu, jedinstvenu Kaspersky.

Dovedite budućnost

Ovaj novi vizuelni stil je samo početak našeg rebrandinga. Uskoro ćemo pokrenuti ažuriranu misiju osveženog brenda za publiku širom svijeta. Nadamo se da ćemo vidjeti kako će naši marketinški timovi i kreativni partneri pomoći da se to oblikuje i oživi.
Dovedite budućnost!
Voleli bismo da znamo šta mislite o novom izgledu. Možete se obratiti timu brenda Kaspersky na brand@kaspersky.com.
Izvor:
Nikita Morozov

 

 

 

 

 

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021