NCR kupuje StopLift, dobija snažno rešenje protiv krađe na samo uslužnim blagajnama

NCR korporacija
NCR Corporation (NYSE: NCR) je lider u bankarskim i komercijalnim rešenjima, napajajući neveroatna iskustva koja olakšavaju život. Sa svojim softverom, hardverom i portfoliom usluga, NCR omogućava 760 miliona transakcija dnevno u finansijskim, maloprodajnim, ugostiteljskim, turističkim, telekomunikacijskim i tehnološkim industrijama. NCR je sa sedištem u Atlanti, Ga. Sa 34.000 zaposlenih i posluje u 180 zemalja. NCR je zaštitni znak kompanije NCR Corporation u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama.
NCR kupuje StopLift, dobija snažno rešenje protiv krađe na samouslužnim blagajnama!


 ATLANTA i Kembridž, Massachusetts – 6. novembar 2018. – NCR Corporation (NYSE: NCR) danas je objavila da je kupila StopLift Checkout Vision Systems, lidera u intelligent computer vision systems , da se bori protiv krađe u maloprodaji. Finansijski uslovi transakcije nisu objavljeni.

Ova transakcija pojačava strateški fokus NCR-a na rešenja za samokontrolu koja pružaju najbolje moguće iskustvo kupaca i povrat investicije za trgovce na malo. NCR će integrirati StopLift-ove mogućnosti umjetne inteligencije koje otkrivaju neobično i eventualno lažno ponašanje u svojim rješenjima za transformaciju trgovina. StopLift-ove funkcije za sprečavanje gubitaka pomoći će NCR-u da se bavi problemima trgovaca na malo. NCR je globalni lider u tehnologiji samokontrola s više od 250.000 instalacija širom sveta.

“Ova akvizicija će pomoći NCR-u da ubrza rast na našim vodećim tržištima i rešenjima za transformaciju”, rekao je NCR predsednik i glavni izvršni direktor, Michael D. Hayford. “Pored stvaranja nove vrednosti za naše maloprodajne korisnike širom sveta, tehnologija otkrivanja prevara u StopLift-u će biti ključni faktor za našu strategiju proizvoda za trgovinu bez prevara”.

Sa sedištem u Cambridgeu, Massachusetts, StopLift je razvio veštine umetne inteligencije koje vizualno određuju šta se događa tokom svake transakcije kako bi se razlikovalo legitimno i prevarantska ponašanja na blagajni. Posebno, StopLift tehnologija otkriva izbegavanje skeniranja i označava neočekivanu, neplaćenu robu na blagajni. Primeri uključuju prenos predmeta oko skenera, ostavljanje neočekivanih stavki u korpi za kupovinu i prikrivanje barkoda prilikom skeniranja.

“Mi radimo sa NCR-om od 2016. godine kako bismo integrisali našu patentiranu tehnologiju sa SmartAssist-om, koji uspešno otkriva skupljanje na šalteru s NCR-ovim rješenjima za samokontrolu”, objasnio je Malay Kundu, osnivač i izvršni direktor StopLifta. “S obzirom na to da maloprodavci žele da prihvate kupovinu bez prevare, naše kombinovane tehnologije će doneti prednosti upravljanja prevencijom gubitaka NCR-ovoj globalnoj korisničkoj bazi u ovo kritično vreme transformacije maloprodaje.”
Dve kompanije predviđaju glatku tranziciju za klijente, kanalne partnere i zaposlene.
O StopLift – u
StopLift Checkout Vision Systems prodaje svoje patentirane ScanItAll tehnologije dizajnirane da otkriju i spreče krađu i krađu zaposlenih u maloprodajnim preduzećima širom sveta. Koristi veštačku inteligenciju da analizira i uporedi bezbednosne video i POS podatke da bi identifikovao neočekivane stavke na prodajnim mestima i prodajnim mestima supermarketa. Do danas je potvrdilo više od 3,1 miliona incidenata za izbegavanje skeniranja na osobnim i samoprodavnim blagajnama širom sveta. StopLift je sa sedištem u Kembridžu, Massachusetts i ima kancelariju u Kalkuti, Indija.

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021