Nemački istraživač tvrdi: Korona virus dolazi iz laboratorije

Nakon teorijske analize, tri istraživača veruju da 99,9% Sars-CoV-2 mora doći iz laboratorije. Prema preliminarnoj publikaciji, istraživački tim, koji uključuje i nemačkog naučnika iz Univerzitetske bolnice Würzburg, daje argumente da je Sars-CoV-2 namerno genetski modificiran virus. Novi koronavirus izazvao je globalnu pandemiju 2020. godine.

Već u leto 2021. nemački imunolog Valentin Bruttel otkrio je prve abnormalnosti u genomu Sars-CoV-2, koje je dalje istraživao u narednim mesecima u slobodno vreme sa dvojicom kolega iz SAD-a. “U kombinaciji sa drugim molekularnim dokazima, naši rezultati pokazuju da je 99,9 odsto ovog virusa veštačka, verovatno manipulisana kopijom prirodnog virusa,” rekao je Brutel za NTV.

Laboratorije koje genetski modifikuju RNK viruse kao što je Sars-CoV-2 prvo sastavljaju genetski materijal iz pojedinačnih DNK gradivnih blokova, objašnjava istraživač, navodi se u izveštaju. U metodi koja se često koristi, vidljive “tačke prepoznavanja” ostaju u genomu u blizini spojeva ovih gradivnih blokova.

U genomu Sars-CoV-2, istraživači sada žele da pronađu takav redovan ponavljajući obrazac, koji govori kao neka vrsta “otiska prsta” za ciljanu manipulaciju. “Pokazali smo da je izuzetno malo verovatno da će se takav obrazac, koji se takođe može naći u najmanje deset drugih sintetičkih RNK virusa, pojaviti ovde slučajno,” objašnjava imunolog Bruttel.

Studija istraživača do sada je objavljena samo kao tzv. preprint. To znači da još nije prošao kroz proces naučne revizije. U profesionalnom svetu, teza istraživača je u velikoj meri odbijena. U genomu Sars-CoV-2 može se videti samo “slučajna buka,” napisao je imunolog Kristian Andersen ubrzo nakon objavljivanja studije prije štampanja na Twitteru. Drugi istraživači su takođe bili kritični.

Za sada nema potpunih dokaza o prirodnom poreklu virusa, a teza o njegovom poreklu u laboratoriji još uvijek nije dokazana.

Preuzeto sa Berliner Zeitung 
24.10.2022 pre 5 sati

 

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021