SBB iskustva

” Nakon što se MTS nije udostojio 2 meseca da mi uvede fiksnu liniju za ADSL internet, morao sam da izaberem SBB jer mi je to bila jedina druga (koliko-toliko) normalna opcija. 
U ovom članku ću napisati svoja iskustva sa ovom kompanijom i njihovim uslugama. Pošto sam njihov korisnik tek nešto kratko (od marta 2019.) ovaj tekst ću vremenom dopunjavati sa novim iskustvima (ukoliko dođe do promene).”
Ovo je uvodni tekst napisan na “Saznaj novo” sajt koji ima veliki broj poseta i vrlo popularan koji vodi – 
Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavi informacionim tehnologijama oko 11 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač ovog bloga na kome radi i piše više od 9 godina. ….Možete ga pratiti na https://www.saznajnovo.com/
Tekst o njegovom iskustvu sa SBB-om možete pročitati na ovom linku https://sn.rs/2ufrc

Moje slično iskustvo možete pročitati u ovom postu.
Problem sa SBB-om se desio u periodu decembar 2019 od 19.12.2019 do 25.12.2019 god.
Par nedelja od gore navedenoh datuma primuli smo poziv komercijalne službe o mogučnosti da pređemo na EON jer smo posedovali D3 sa kojim smo bili zadovoljni.Sve ono što su nam ponudili zvučaloje korektno, napredno sa ponudom o smanjenju cene paketa na godinu dana, brži internet itd…U redu pristali smo jer je ponuda bila “ona koja se ne odbija” a pri tom naznačili su da se platforna D3 gasi.
19.12.dolazi serviser iz SBB-a da to izmontira ali problem nastaje saznanjem da posedujemo tri D# uređaja i da on treba da stavi 3 NEON uređaja.On ima samo 2 kom. kod sebe i evo problem.On pokušava da dozove teh.podršku ili neku drugu službu ali za nepoverovati niko se ne javlja sigurno par sati ( Sveti Nikola ) pa valjda niko ne radi.Neprijatno jeste ali eto sutra dolazi ekipa da resi problem i da se insataliraju 3 kom Neon uređaja.I došli su montirali postavili i otišli.Rezultat 2 uređaja rade jedan ne radi!Pri tom oni nisu napravili zabelešku da jedan uređaj ne radi.I sad kreće ono što niko ne želi da se desi.Moj pokušaj da uparim daljinski sa Neon uređajem nikako ne uspeva i ubrzo shvatam da je daljinski ne ispravan ilisam Neon.
Poziv operaterima, teh.službi, ne daje nikakve rezultate.Trebao sam da da merim vreme provedeno na tel. 19900 bilo bi zaista za “Ginisa” Operateri a razgovarao sam sa najmanje desetak ako ne i više i svuda identičan odgovor kao da čitaju sa nekog papira šta treba da govore.Ko ne verije neka pozove 19900 pa nek čuje!.Obećanja, evo samo što nije završeno, na putu su , malo stpljenja i tako sve do 24.12.2019 god.Vrhunac da imaju naprednu teh.pomoć i da oni rade do 22.00h i da imamo strpljenja jer će se sigurno javiti.Naravno niko se ne javlja!!!
Neshvatljivo! Jedan tel. broj 19900 ( valljda ne zarađuju tu neku paricu ) i ni jedan drugi broj – barem ne na sajtu sbb.rs. Da imaju i jedan mail info@sbb.rs koji verovatno niko ne otvara i ne čita. U to sam siguran!!! Tako provodim 5 dana u čekanju i niko se ama baš niko ne trudi da reši problem.Totalno razočarenje i već razmišljam da raskinem ugovor i da sklopim sa nekim sa kojima sam pre par godina raskinuo upravo zbog ovakvih problema!
Mogao bi da o ovome da pišem još puno toga na njihovo ponašanje a pri tom sam račune plaćao onog trenutka kad je dospeo na moj mail.
Najzad jedan razgovor sa očigledno pravom osobom sve rešava u roku od par sati.Neverovatno ali istinito. Serviser koji expresno dolazi u ranim jutarnjim satima 25.12.2019 g. promenom pomenutog daljinskog sve je bilo rešeno.
Dalji komentari nisu potrebni!

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021