Šta se dogodilo s Kaspersky Free antivirusom?

U poslednje vrieme odgovarali smo na ovo, tako da smo odlučili da se obratimo u postu. Kada korisnik pokuša preuzeti antivirus Kaspersky Free , utvrdi da je  umesto njega preuzeo Kaspersky Security Cloud – Free . Evo zašto.

Još 2017. godine predstavili smo globalno antivirus Kaspersky Free , rešenje koje je korisnicima PC-a nudilo osnovnu zaštitu bez ikakvog troška, tako da nijedna osoba ne bi ostala zaštićena od cyberthreatreat-a. Pod haubom je ubačen isti motor kao i u našim premium sigurnosnim proizvodima, koji svake godine prikupe većinu nagrada od nezavisnih laboratorija . I zaista je bio besplatan – nije potrebno plaćanje, nisu oglasi treće strane. I, ne čudi, postala je prilično popularna.

Ali svaki se proizvod mora razvijati kako bi zadovoljio potrebe korisnika, koje se neprestano mijenjaju, a naše besplatno rešenje nije iznimka. S ovom evolucijom prešao je mnogo dalje od toga da je to samo antivirusni program – pa smo prestali zvati ga antivirusom. Smatramo da mu novo ime mnogo bolje odgovara; funkcionalno je mnogo bliži našem punopravnom vodećem Kaspersky Security Cloud-u nego osnovnom sigurnosnom rešenju. A sada, pogledajmo kako se tačno Kaspersky Security Cloud Free razvio daleko više od antivirusa Kaspersky Free.

Koja je razlika između antivirusa Kaspersky Free i Kaspersky Security Cloud Free?

Pre svega, za razliku od Kaspersky Free antivirusa, besplatna verzija Kaspersky Security Cloud ne postoji samo za Windows, već i za druge platforme. Pomaže u zaštiti Android i iOS mobilnih uređaja.

Drugo, dok je naše besplatno antivirusno rješenje bilo ograničeno na antifišing mehanizam i osnovnu zaštitu od zlonamjernog softvera, Kaspersky Security Cloud Free značajno je naprednije multiplatformsko rješenje s raznolikim spektrom funkcija, sposobno prilagoditi zaštitu koju nudi vašem životnom stilu . Da biste detaljno saznali više o Kaspersky Security Cloud Free, možete pročitati ovaj post , a ovde ćemo samo brzo proći kroz najvažnije karakteristike.

Baš kao i plaćena verzija, Kaspersky Security Cloud Free se razlikuje od ostalih sigurnosnih rešenja zbog svojih scenarija prilagodljivosti. Na primer, pomaže vam proveriti je li usluga koju koristite procurila do podataka vašeg računa i pruža korisne savete koji su za vas posebno relevantni, jer se odnose na usluge koje stvarno koristite.

Također vam pomaže da jake i sigurne lozinke zadržite pomoću Kaspersky Managera lozinke i štiti vaš promet pomoću VPN rješenja. Na Androidu vam pomaže u upravljanju dozvolama aplikacija i brisanju aplikacija koje ne koristite. Plaćena verzija ima još više scenarija prilagodljivosti, ali opšta je ideja ista: Kaspersky Security Cloud vam pomaže u sigurnosti koja vam je potrebna kada vam je potrebna.

Ali šta ako sam već korisnik Kaspersky Free?

Bez brige, vaš antivirus Kaspersky Free će raditi sasvim u redu. Nećete trebati menjati sigurnosno rješenje i početi koristiti Kaspersky Security Cloud Free – iako toplo preporučujemo. Licenca će se automatski obnavljati. Možete nastaviti kao da se ništa nije promijenilo.
Naši korisnici su nam izuzetno važni i zato nećemo samo isključiti antivirus Kaspersky Free i prisiliti vas da prijeđete na novije rješenje. Međutim, ako već koristite Kaspersky Free, predlažemo vam da pokušate Kaspersky Security Cloud – Besplatno pokušajte – i dalje je jednako besplatan, no pruža više mogućnosti i jaču sigurnost za različite vrste uređaja. A u modernom svetu ne postoji previše sigurnosti.

Like This Post

Objavićemo zaista dobre postove, obećavamo

Imamo još puno toga da objavimo!

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021