Tabela statusa fiskalizacije u regionu

U tabeli je prikazano trenutno stanje statusa fiskalizacije u regionu.Podaci prikazani u tabeli daju dosta podataka o vremenu početka fiskalizacije, zadnje izmene, broj fiskalnih uređaja ili broj fiskalnih obveznika.Statusi fiskalne memorije, prenos podataka (GPRS) ili on line.
Moje lično mišljenje  da se tehnologija značajno unapredila i da više nije ista od 2000 god. i 2018 god.To omogućava da se znatno unapredi sistem fiskalizacije, što se već uveliko radi.Hrvatska, Slovenija i uskoro Crna Gora ušle su u klasičan On line sistem a tendecija je da to urade i ostale zemlje u regionu.
Naravno mora se uzeti u obzir zemlje koje cu već dugo godina u fiskalizaciji i sa postojećim fiskalnim sistemima nije laka odluka preći preko tih informacija jer se radi o ozbiljnim investicijama u opremi i koju nije moguće tako lako otpisati po sistemu “puj pike to više ne važi”.To bi bilo suviše neozbiljno, opasno i neće biti lako tako nešto ne uzimati u obzir.

Nije isto i nemože u isti koš staviti zemlje u dugo godišnjoj fiskalizacije i one zemlje koje su to počele pre 3, 4 ili 5 god.
Da sistem treba unaprediti, u svakom slučaju treba i to je neosporna činjenica.Niko protiv te ideje nema ništa protiv, ali u svakom slučaju se mora voditi računa da se koristi postojeća infrastruktura, nadogradi stara ako je to moguće i uključiti se u nove tendecije “real time” fiskalizacije ili ti on/off line.

O ovoj temi biće još puno postova a pratimo šta se sprema u Srbiji i sva saznanja o ovoj temi biće objavljeni na ovim postovima.

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021