Važno obaveštenje o Novoj fiskalizaciji i LPFR-u: Zašto je važno platiti LPFR na Intraster fiskalnim kasama!

Poštovani korisnici fiskalnih kasa Intraster,

Želimo da vas obavestimo o ključnom problemu koji utiče na naše zajedničko poslovanje i obaveze prema Poreskoj upravi Srbije (PU). U pitanju je obaveza plaćanja Lpfr-a i pravilno slanje fiskalnih računa na servere PU. Ovaj tekst ima za cilj da vam pruži bolje razumevanje problema i posledica koje mogu nastati ukoliko se ova obaveza ne ispuni.

  1. Šta je LPFR i zašto je važno platiti:

LPFR (Licenca za pristup fiskalnoj evidenciji) je obavezna naknada koja omogućava praćenje i evidentiranje svih fiskalnih računa na serverima PU. Bez plaćanja Lpfr-a, vaša fiskalna kasa ne može pravilno komunicirati sa Poreskom upravom.

  1. Problem neplaćanja LPFR-a:

Nažalost, primetili smo da postoji broj korisnika koji nisu ispunili ovu obavezu. To rezultira time da se fiskalni računi generisani na njihovim fiskalnim kasama ne prosleđuju na servere PU. Ovo je ozbiljan problem jer Poreska uprava ne može pravilno pratiti i kontrolisati promet u vašem poslovanju.

  1. Posledice neplaćanja LPFR-a:
  • Pravne posledice: Neplaćanje Lpfr-a može dovesti do pravnih problema i kazni od strane Poreske uprave Srbije. Ovo može ozbiljno narušiti ugled vašeg poslovanja.
  • Finansijske posledice: U dužem roku, neplaćanje Lpfr-a može dovesti do značajnih finansijskih gubitaka zbog kazni i zateznih kamata.
  • Operativni problemi: Nepravilno slanje fiskalnih računa može dovesti do nesklada u vašem poslovanju i problemima sa vođenjem evidencije.
  1. Važnost pridržavanja zakona:

Kao odgovorna firma, mi vas podsećamo da je obaveza plaćanja Lpfr-a zakonska i da je važno da je ispunjavate. To ne samo što čini vaše poslovanje zakonitim već i doprinosi boljem funkcionisanju poreskog sistema u Republici Srbiji.

Zaključak:

Molimo vas da pažljivo razmotrite svoje obaveze prema Lpfr-u i pravilnom slanju fiskalnih računa. To je ne samo zakonska obaveza već i ključni deo odgovornog poslovanja. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, slobodno nas kontaktirajte. Mi smo ovde da vam pomognemo i podržimo vas u ispunjavanju vaših fiskalnih obaveza.

Hvala na razumevanju i saradnji.

S poštovanjem, [Fismod] [Tale, 063 208061]

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021