AV-TEST: Najbolji antivirusi za kućne korisnike Windowsa 10

Na najnovijim testovima koje je sproveo AV-TEST koji je ocenjivao performanse najpopularnijih antivirusnih proizvoda na Windows 10, samo rešenja tri proizvođača postigla su vrhunski rezultat.

Kaspersky Internet Security, McAfee Internet Security i Symantec Norton Security dobili su po 6 poena (od maksimalnih 6) na testovima zaštite, performansi i upotrebljivosti, odnosno ukupno 18 poena.

Sa druge strane, većina testiranih antivirusnih rešenja, uključujući Microsoftov Windows Defender, koji se isporučuje sa Windowsom 10, bila je prilično blizu vrhunskih performansi sa konačnim rezultatom od 17,5 poena.

Najlošiji rezultat ovog puta pokazao je Protected.net Total AV, koji je dobio po 4 poena za zaštitu i performanse i 6 bodova za upotrebljivost.

Testiranje je objavljeno u julu i avgustu, a uključivalo je testove zaštite od 0-day malvera, otkrivanje široko rasprostranjenog malvera, uticaj na performanse (poput usporavanja pri učitavanju aplikacija i kopiranju fajlova), kao i to koliko je lažno pozitivnih rezultata.
https://www.informacija.rs

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021