Fiskalne kase sa SW Fis4Pos


Poštovani korisnici,

Naš softwer Fis4Pos 21 je prvi sertifikovan softwer po novom zakonu fiskalizacije odobren 29.10.2021 g.( 000-092-00-00373/2021-0000 29.10.2021 Prenosivo -(Napredan).R.br.1

Fis4Pos je odlično rešenje na prodajnom mestu za trgovce na malo i pružitelje usluga. Dizajniran imajući na umu potrebe malih preduzeća i preduzetnika  naš softver je jednostavan za korišćenje i prepun funkcija koje pojednostavljuju poslovanje i poboljšavaju zadovoljstvo kupaca. Bilo da upravljate malom maloprodajom ili užurbanim uslužnim delatnostima, Fis4Pos pruža sve što vam je potrebno za nesmetano odvijanje vašeg poslovanja. Od upravljanja zalihama i praćenja prodaje do upravljanja odnosima s klijentima i analitike, naš softver olakšava upravljanje  aspektima vašeg poslovanja na jednom mestu. Recite zbogom ručnim procesima, komplikovanim tabelama i nezgrapnim sistemima, i pozdravite pojednostavljeno, efikasno i profitabilno poslovanje uz Fis4Pos.

LPFR kao sastavni i obavezni deo nove fiskalizacije je takođe naš proizvod, sertifikovan od strane nadležne institucije PU (Fis4LPFR (000-092-00-00002/2023-0000 06.01.2023) i posebno se naplaćuje.

Probajte danas i osetite razliku!

Sistem nove fiskalizacije bitno se razlikuje od predhodne I to po mnogim procesima i novim pravilima.Nova fiskalizacija je zapravo on line/off line i po načinu funkcionisanja se smatra jednom od najmodernijih u svetu!

Da, to je činjenica i to neosporna, mnogi su to priznali.Podaci svakog fiskalnog računa su trenutno vidljivi na server PU.Oko 10 do 13 miliona računa se dnevno obrađuju na serverima PU.Moramo priznati da je to prilican broj računa koje treba obraditi i skladištiti.Naravno sve to funkcioniše pa tako NAP serveri imaju potpunu kontrolu nad svakim računom.Refundacija, avansi, računi, predračuni i obuke sve je na serverima.Kontrola je trenutna i odmah se šalju obaveštenja o ispravnosti fiskalnih računa i sve to dovodi do mnogobrojna pitanja: šta.kako,zašto i da li je sve ispravno ili ne.
Ovo objašnjenje je mali deo kako funkcioniše nova fiskalizacija i nije nam cilj da se bavimo šta se dešava sa serverima PU već nam je cilj da skrenemo pažnju kako se obveznici nove fiskalizacije snalaze u svemu navedenom.

Imamo puno HW uređaja od Android uređaja pa do fiskalnih kasa nove generacije.Naravno i softweri kao EFU uređaji i to po priličan broj.

Nas interesuje rad sa fiskalnim kasama firme Intraster u raznim HW varijantama i njihov način komuniciranja sa serverima PU.Intraster je obuhvatio: GPRS, LAN, WiFi za mnoge kase i svako je birao šta mu najviše odgovara.Cene fiskalnih kasa su bile i dan danas su reda veličine od 23 pa do 27 hiljada dinara.

Mnogi su u predhodnoj fiskalizaciji upravo radili na fiskalnim kasama.Mnogi su smatrali da će taj system biti najlakši i u novoj fiskalizaciji ali, ispostavilo se da to i nije tako i pojavili su se novi problemi.

Storniranje nije isto što i refundacija, avansi u staroj fiskalizaciji nisu ni postojali i još drugih razlika u radu fiskalnih kasa nove generacije.Taj problem i dan danas traje ali ne u smislu lošeg HW fiskalnih kasa već u potpuno promenjenom načinu rada.

Primer: imate kasu na WiFi odneli ste je u vaš objekat, morali ste u novom objektu upisati šifru vašeg rutera i ako ste tu pogrešili sve što ste radili nije ništa preneto na servere PU.Ovo je jedno od drastičnih grešaka koje su se ispostavile kao kritične jer vas je knjigovođa ili neko iz PU obavestio da nemate ni jedan prijavljen račun na serveru PU.Ima još puno primera ali nije nam cilj da se time bavimo već da vam ponudimo nešto drugo a to je da ostanete na vašoj fiskalnoj kasi i nastavite da radite ali ne sa kasom već da uz naš program Fis4Pos komotno radite a da vam kasa služi isključivo kao fiskalni štampač.To je i suština ovog malo dužeg objašnjenja da bi ste razumeli da postoji drugi i mnogo lakši način rada i da sve to odradite u softweru koji vam je mnogo više prihvatljiv nego rad na samoj kasi.

Naravno ovde govorimo o delatnostima kao što je maloprodaja sa više hiljada artikla i neke delatnosti koji zahtevaju višu razinu rada jer je to u softweru pristupačno, lako razumljivo i mnogo lakše.

Obuka za rad na softweru je neuporedivo lakša i jednostavna nego obuka na fiskalnoj kasi.Treba da nam verujete  jer smo u ovom poslu od 2004 god.

Verovatno se pitate da, to je u redu ali treba nabaviti neki računar, monitor, tastaturu, miša itd.

Da, to je tačno PC računar sa operativnim sistemom WIN 10 ili WIN 11 (32/64).

Možete nabaviti nove ali i polovne računare ili laptopove i to dosta povoljno.Ima takvih računara na tržištu po prilično.Naš jedini zahtev jeste upravo OS win 10 ili 11.

Ovaj malo duži text je upravo namenjen da razjasni neke razlike, nedoumice oko toga koji je izbor za vas najbolji.To ostavljamo vama da razmislite i da se odlučite.Naravno, neke delatnosti koje nisu tako komplikovane nije potrebno prebacivati na softwer jer za 4 ili 5 računa to je nepotrebno!

 

Ovaj malo duži dopis je potreban da objasni i pojasni neke razlike u odlučivanju šta je za vas naljbolji izbor.

Vi odlučujete o tome i šta je najbolje za vaše poslovanje.

Mi smo tu da vam pomognemo koja je opcija za vas najbolja i potrebna.Prošlo je više od godinu dana nove fiskalizacije i sigurno će vam sad posle toliko vremena biti lakše da odluku donesete na pravi način i za vas najbolju.Verijemo u to jer ste prošli taj kritični period i da odluku o tome donesete na najbolji način za vas i vašu delatnost kojom se bavite.

 

 

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021