Da li poznajete svoje kupce – konačni cilj!

KONAČNI CILJ: LOJALNOST KUPCA

Poznavanjem motiva i očekivanja svog kupca i kontinuiranom i uspešnom komunikacijom, imaćete priliku da vaš međusobni odnos kupac doživi kao pozitivno iskustvo, da zaslužite njegovu lojalnost, i da na neki način postanete partneri u poslu. Za razliku od prošlih vremena, osnovni cilj ljudi koji se bave prodajom nije povećanje prodaje niti povećanje profita. Moderni prodavac je osoba čiji je osnovni zadatak da zadržava i povećava broj lojalnih kupaca. Sa takvim razmišljanjem, povećanje prodaje i profita dolazi kao prirodna posledica.

Lojalni kupci su oni koji:
– ponavljaju porudžbine
– kupuju više vaših proizvoda ili koriste više vaših usluga
– ne zahtevaju nemoguće
– su tolerantni prema vama
– vam veruju
– sa vama dele informacije
– smatraju vas stručnjakom
– se ne cenjkaju
– žele da budete uspešni
– drugima govore o vašim pozitivnim osobinama

DA LI ISPUNJAVATE OČEKIVANJA SVOJIH KUPACA ?

Bez obzira da li se bavite prodajom proizvoda ili usluga, svi vaši kupci (korisnici) imaju određene zahteve za koje očekuju da ih vi i vaša organizacija ispunite. Svi oni žele da budu saslušani, da se prema njima ponašate korektno i inteligentno, da razumete njihove potrebe i da ih uvažite kao ličnosti.

Naveli smo određene kvalitete koje kupci očekuju od vaših službenika i vaše kompanije. Ocenite trenutni nivo svoje usluge (preporučujemo da to urade i vaše kolege) i utvrdite prostor za eventualna poboljšanja.

Dežurstvo od 09 do 16h u prostoriji servisa

Fismod - Beograd

Koristimo "mali" godišni odmor od 29.07. do 03.08.2021